Laksam kuah putih #A traditional of Terengganu Food 

Laksam are Terengganu traditional food of a part Malaysia food.The unique of this traditional food are came from its sauce made by freshy fish. Laksam it self are made by rice flour. 

  • Laksam kuah putih
  • Laksam kuah merah 

Seperti juga laksa, laksam merupakan makanan harian masyarakat terengganu pada sebelah pagi atau petang. Adunan laksam diperbuat daripada tepung beras dan di makan bersama kuah, sambal, garam, belacan, dan ulam-ulaman seperti tauge, timun, dan lain-lain ulaman segar. Keenakan Laksam Terengganu juga terletak pada kelazatan kuah yang diperbuat daripada isi ikan sardin @ selayang. Mudah didapati di warung kecil sekitar negeri Terengganu. 

Bagi mereka yang tinggal di negeri Perlis, dan gemar masakan ini anda boleh menempah dengan mek sham & cash on delivery.

Tel: 011-1096 1849

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s